Philip van Londen - Get Lean

Lean, wil ik dat wel?

 
Geloven ze wel echt in Lean?

Bij een productiebedrijf bevatte de eindproducten regelmatig kleine foutjes. 30% van de eindproducten was niet goed genoeg om aan de klant te leveren.

Dit was al jaren zo. Voor de crisis was er voldoende marge om met dit foutpercentage van 30% te leven. Dat zou echter niet lang meer goed gaan ... >> lees meerPersoonlijke overwinning: Lean en een betere cultuur

Bij een organisatie waren we gestart met een Lean traject. Eén van de teamleden, laten we hem even Edo noemen, deed vanaf het begin af aan niet lekker mee.

Hij had vooral veel kritiek op andere teamleden. Was negatief en vond de mentaliteit van andere medewerkers slecht. Ook van hun intelligentie was hij niet erg onder de indruk. Ze begrepen er doorgaans niet veel van vond hij.

Edo stak dit niet onder stoelen of banken ... >> lees meer

Kinderen sneller veilig door Lean

De Raad voor de Kinderbescherming had enkele jaren geleden lange wachtlijsten. Het afhandelen van een zaak van de kinderbescherming duurde officieel 90 dagen. In de praktijk vaak nog langer.

Hierdoor moest een kind minstens 90 dagen wachten op een juiste beslissing. En al die tijd liep het kind mogelijk meer risico dan nodig was ... >> lees meer