Philip van Londen - Get Lean

Principe 3 - FLOW

Verspillingen zien is mooi. Het opruimen van verspillingen is beter. Ben je in staat om met je organisatie te verbeteren? Hebben jullie de tools om dit te doen?

Elimineer verspillingen voor
echte FLOW in je organisatie


Stap voor stap ga je alle overbodige activiteiten en verspillingen ‘opruimen.’ Hierdoor zorg je er voor dat alles sneller en effectiever verloopt. Organisaties die dit doen houden ruimte en energie over om bezig te zijn met waar het echt om draait. Het leveren van waarde voor je klant.

Creëer doorstroom van waarde – Ruim op (FLOW)

Bedrijven die verspillingen letterlijk goed in beeld hebt gebracht, zien vaak hoe je zaken veel eenvoudiger aan kunt pakken. Ook ontdek je dat het niet effectief is om elke keer opnieuw aan iets te beginnen. Dit is één van de grootste (tijds)verspillers. Dingen in één keer afmaken en goed doen heeft hele grote voordelen.

Hierdoor gaat zowel snelheid en kwaliteit omhoog. Dit vind ik één van de interessantste effecten van LEAN werken: het kost minder tijd, je hebt hogere kwaliteit en het kost je minder energie."Organisaties die dit doen houden ruimte en energie over om bezig te zijn met waar het echt om draait"