Philip van Londen - Get Lean

KRAAK de CODE (DMAGIC)

Verbeter een proces in 6 stappen

Wat maakt tijdverlies meestal tijdelijk opgelost wordt? Wat onderscheidt een echte van een halve oplossing? Waar zit em de crux als het gaat om structurele verbetering?


Zorg ervoor dat je zowel resultaten als mensen laat groeien. Na het lezen van deze pagina ken je een aanpak waarmee je dat beter voor elkaar krijgt.

Onhanteerbare informatiestroom?
Sinds 2009 richt Philip zich volledig op het helpen van (vooral dienstverlenende) organisaties die een verandervraag hebben. Meestal voortkomend uit de wens om effectiever te werken omdat zij bedolven worden onder een informatiestroom die onhanteerbaar lijkt. Met behulp van Lean principes maak je die informatiestroom, die vaak als onderlegger een contract, vergunning of ander (juridisch) document heeft, zichtbaar en hanteerbaar.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Welk niveau heeft dit traject?
Mensen worden diepgaand getraind in de Lean principes. Ze verbeteren een proces en leren tegelijk de principes. Doorgaans bereiken één of twee mensen het blackbelt niveau en 5 tot 10 mensen ontwikkelt zich tot het greenbelt niveau. Na afloop heeft iedere deelnemer (en dat kunnen er tientallen zijn) minimaal yellow belt.


Wat levert 'Kraak de Code' op?
Kortere doorlooptijden, lagere kosten, meer klantwaarde en minder verborgen verliezen zijn de mogelijke resultaten. Een team krijgt inzicht in de effectiviteit van een proces. Je komt er met name achter waarom een proces in je organisatie eigenlijk ontzettend ineffectief is. Lees hier hoe je dit aangrijpt om te verbeteren.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -Toch niet weer zo'n project
Eén van de eerste dingen die ik vaak te horen krijg:"Philip, we gaan toch niet weer zo'n project doen hè? Wat iedereen direct weer vergeten is door de waan van de dag. Iets wat uiteindelijk toch niet echt werkt. Of niet wordt afgemaakt."

Ik moet het eerste project nog tegengekomen waarbij ik dit niet hoor. Maar ik moet ook mijn eerste keer nog tegengekomen waarbij mensen niet van gedachten veranderen. Wat je dan hoort is:

'Goh dit is echt anders en werkt écht.'
Bekijk hier maar eens de reactie van een klant
Er worden miljoenen Euro's verspild aan slim bedachte oplossingen die uiteindelijk niet genoeg opleveren. Het rendement weegt soms nauwelijks op tegen de kosten. Al wil niet iedereen dat toegeven ... Soms lijkt het vooral water naar de zee dragen. Het ene verbeterteam volgt het andere op. En de ene hype wordt weer ingeruild voor de andere. En je collega's? Die worden er vooral moe van. Projectmoe en verandermoe. Maar wat dan?

Nieuwe energie

Het gaat niet vanzelf. Vanzelf gaat het alleen in sprookjes, maar met behulp van 'KRAAK de CODE' krijg je altijd (weer) beweging. En (nieuwe) energie. Ook bij mensen die er niet echt meer in geloven.

Verwerf specifieke inzichten

Succes vraagt een paar hele specifieke inzichten. Werk je volgens deze inzichten? Dan komt op een gegeven moment de versnelling erin. Je verhoogt zo de slaagkans met tientallen procenten. Onvoorstelbaar? Bel of mail me. Maak een afspraak. En ik laat het je zien. Ik laat je zien hoe je met Kraak de Code vele malen effectiever bent.Er staat iets te gebeuren

Je hebt dus slechts een paar inzichten nodig. Dat klopt, maar de kunst is om ze in praktijk te brengen. Om er aan vast te houden. Maar, zoals gezegd, iedere organisatie kan het. De vraag is of jouw organisatie er klaar voor is. En waaraan merk je dat nou? Let op de volgende signalen:

- Eén:"Jij wil dat er iets gebeurt"
- Twee: "Er moet ook iets gebeuren"
- Drie: "Er broeit iets. Er staat iets te gebeuren. Je staat niet alleen in deze opvatting"

De cruciale inzichten die je nodig hebt, hebben betrekking op hoe je waarde krijgt in plaats van verspillingen. Hoe je de Lean hefboom voor je laat werken. En hoe je uit het moeras blijft dat je proces steeds weer vertraagt. Zorg dat je het moeras te lijf gaat!

Voordat je contact opneemt, lees hieronder nog even kort hoe het in elkaar steekt:

Wil je belangrijke knelpunten structureel aanpakken? Er ligt een prachtig (Lean)-programma voor je klaar 'KRAAK de CODE' Hiermee gaat een team een specifiek organisatieprobleem te lijf.

Werk in 6 fases gestructureerd naar een verbetering toe. Het rendement bedraagt tussen de 50.000 en enkele honderdduizenden Euro's. En zie vooral veel persoonlijke groei.

Pak structureel grote knelpunten aan waardoor je waarde verliest. Die veel verspillingen bevatten. Ik begeleid dit project en train medewerkers. In één moeite door.

Vind snel uit wat dit betekent voor jouw organisatie:
Neem contact op en ik vertel je alles over de CODE