Philip van Londen - Get Lean

Welkom


Philip van Londen Philip van Londen

Onze tijd is ons kostbaarste bezit, maar onze tijd is niet te koop. Eens voorbij is onze tijd voorgoed verdwenen.
Vraag dat maar aan iemand die 10 jaar ouder is dan jij. Of aan iemand die net een dierbare heeft verloren. Gebruik je tijd daarom goed. Elke seconde telt. Bepaal voortaan zelf hoe jij je tijd laat tellen. Bereik wat je wil bereiken.

'Verlies vanaf nu
geen kostbare tijd meer.
Die tijd keert nooit meer terug
'
Pak je tijd terug
Wij verliezen uren per dag aan nutteloze zaken. Traditioneel time management doet vaak meer kwaad dan goed. Hoe keer je dat om? Hoe krijg je voor elkaar dat je in minder tijd meer bereikt? Of gewoon meer rust en overzicht hebt. Kies maar.

Begrijp het mechanisme
Minder tijdverlies en dus effectiever of meer rust. Dat is het effect van het Lean mechanisme. Kun je tijdverlies helemaal voorkomen? Nee, natuurlijk niet. Dat overkomt mij ook nog steeds. Kun je verspilling van tijd wel verminderen? Zeker, en dat krijg je voor elkaar door inzicht te krijgen in het Lean mechanisme.

Nooit meer hetzelfde
Minder tijd verliezen met behulp van dit mechanisme? Bij mensen die daar voor open stonden heb ik hun leven zien veranderen. Zonder uitzondering zijn die mensen het overal toe gaan passen. Meestal eerst in hun werk en later ook thuis. Soms tot ergernis van collega's of van het thuisfront omdat zij het eerst niet begrepen. Maar altijd ook in hun voordeel. Want iedereen wordt er uiteindelijk beter van. Als iedereen het zou doen, zouden we een betere wereld hebben. En hoe profiteer je hier nu samen van?

Mens, team en organisatie
Het werkt misschien voor je als individu, maar wat gebeurt er als je dit samen doet? Niet meer alleen als mens, maar als team of als organisatie? Dan pas zie je de grote kracht van deze filosofie aan het werk. Lean on steroids ... Lean teams kunnen bergen verzetten of beter gezegd ze kunnen bergen opruimen! Hoe doen ze dat? 

 


Spreker - Philip van Londen
Gedragspsychologie
Driekwart van het 'Lean' worden, is psychologie. Overwinnen van jezelf, omgaan met (weerstand van) anderen en beïnvloeden van anderen. Wil je samen Lean worden? Dan vraagt dat een andere manier van met elkaar omgaan. Een andere manier van met elkaar praten. Daarom heeft Philip duizenden uren gestoken in het doorgronden van menselijk gedrag. Wat hij daarvan geleerd heeft? Dat hangt er van af wie je het vraagt. Volgens zijn vrouw ... niet bijster veel ... :-)

Maar hij is doorgegaan met ontwikkelen van de juiste inzichten, tools en materialen om dat voor elkaar te krijgen. Dat bleek veel meer werk dan het leren begrijpen van de Lean principes. En eigenlijk vindt hij dat het leukste van het vak. Door verder te gaan dan alleen de Lean tools over te brengen, help je iemand om een betere versie van zichzelf te worden. Om niet alleen effectiever te zijn op het werk, maar ook thuis. Mensen helpen bereiken wat ze willen bereiken. Door effectiever communiceren en door meer persoonlijk leiderschap. Dat maakt dat het slaagt of faalt. Of hij daar nu wel in geslaagd is? Volgens zijn vrouw? U raadt het al ...

-------

Achtergrond
Van oorsprong is Philip chemicus. Na zijn studie aan de TU in Eindhoven kreeg hij een beurs voor een aanvullende studie filosofie. Daar is de kiem gezaaid voor het huidige werk. Het ‘aan de man brengen’ van de Lean filosofie en het doorgronden van menselijk gedrag. Inzichten waarmee anderen, als ze echt willen, hun leven kunnen veranderen.

Welk doel?

Wanneer heeft Philip zijn doel bereikt? Als hij andere mensen zover heeft gekregen dat ze in staat zijn om hun eigen successen te boeken. Als ze doorgronden waar het om draait en het stokje ook door kunnen geven. 'To be able to pay it forward, that's the goal.'

Ervaring
De afgelopen 15 jaar heeft Philip honderden workshops, lezingen en trainingen gegeven. Bij verschillende organisaties of openbaar. Overheid, woningcorporaties, zorginstellingen en fabrieken. Op alle niveaus voelt hij zich thuis. Directie, management, raad van bestuur en werkvloer.

Het draait immers nog steeds om mensen.'It's not a proxy of your seriousness 
that you've filled every minute
in your schedule
...'

- Bill Gates -