Philip van Londen




Laat Philip je inspireren

Onze tijd is ons kostbaarste bezit, maar onze tijd is niet te koop. Eens voorbij is onze tijd voorgoed verdwenen. Vraag dat maar aan iemand die 10 jaar ouder is dan jij. Of aan iemand die net een dierbare heeft verloren. Gebruik je tijd daarom goed. En verspil hem zeker niet. Elke seconde telt. Jij bepaalt hoe je jouw tijd laat tellen.

Maak kostbare tijd vrij
Kun je dat dan helemaal voorkomen? Verspilling van tijd? Nee, natuurlijk niet. Dat overkomt mij ook nog voortdurend. Kun je verspilling van tijd dan wel verminderen? Zeker, maar let op: tijdsverspilling overkomt je, maar het elimineren van die tijdsverspilling overkomt je niet. Want dat is de crux. Daarvoor heb je iets nodig. Dat is kennis en inzicht.

Een betere wereld
De meest krachtige inzichten vind je terug in de principes van Lean. Bij mensen die daar voor open stonden heb ik hun leven zien veranderen. Zonder uitzondering zijn mensen die de Lean principes begrepen ze overal toe gaan passen. Meestal eerst in hun werk. En later ook thuis. Soms ook tot ergernis van collega's of van het thuisfront. Die het eerst niet begrepen. Maar altijd in hun voordeel. Iedereen wordt er uiteindelijk beter van. Zou iedereen het doen? Dan zouden we een betere wereld hebben. Dat maakt deze principes zo mooi. Profiteer hier ook van.

Verover je tijd terug
Wij verliezen uren per dag doordat we een paar inzichten missen. Die verkrijg je niet door traditioneel time management, maar wel door net een stapje verder te kijken. En door er mee te oefenen. Stapje voor stapje. Iedere dag een paar seconden terugwinnen. En soms een minuut. Zo maak je voor jezelf op lange termijn uren per dag vrij.

Blijf niet te lang stil staan bij wat je hebt bereikt. Ga steeds verder. Maak een gewoonte van het verkennen van nieuwe mogelijkheden. Blijf jezelf verrassen.

Achtergrond
Van oorsprong is Philip chemicus. Na zijn studie aan de TU in Eindhoven kreeg hij een beurs voor een aanvullende studie filosofie. Daar is de kiem gezaaid voor het huidige werk. Want Lean is vooral een filosofie.  Het ‘aan de man brengen’ van deze filosofie is zijn dagelijks werk.

Welk doel?

Wanneer heeft Philip zijn doel bereikt? Als hij andere mensen zover heeft gekregen dat ze met de verkregen inzichten hun eigen weg gaan. Zelfstandig. Wanneer ze in staat zijn om hun eigen successen boeken.

Ervaring
De afgelopen 15 jaar heeft Philip honderden workshops en seminars gegeven. Bij overheidsorganisaties, corporaties, zorginstellingen en fabrieken. Op alle niveaus: directie, management, raad van bestuur en werkvloer.

Het draait daarbij steeds om mensen.

Wil je weten hoe Philip je kan helpen?

Philip van Londen

Lean & Gedragspsychologie
Lean Black Belt (
IASSC)

 














'Verlies vanaf nu
geen kostbare tijd meer.
Die tijd keert nooit meer terug'