Philip van Londen - Get Lean

How About Gaining Back A Few Hours Each Day?


Get a Lean Lezing

Waar wil je dat een goed verhaal over gaat? Wat moet de boodschap zijn? Welke sfeer? Welke impact? En welke onderwerpen wil je aan bod laten komen?

Lees hieronder even door en je krijgt een beter beeld wat je kunt verwachten van de workshop van Philip.


   
     

Kleine waarschuwing: verwacht geen standaard verhaal of theoretische verhandeling. Geen powerpoint, tabellen of grafieken. OK, af en toe een schetsje als dat nodig is. Ik werk graag met tekeningen, video's en als de setting daarvoor geschikt is met muziek.

Voor de kenners: Ik heb me laten trainen en coachen door Remco Claassen. Zo mocht ik ook in de halve finale staan van "Heel Brabant Spreekt".

   

Argumenteren werkt averechts
Na meer dan tien jaar trainingen en workshops te hebben gegeven, vaak meerdere dagen in trajecten, ben ik ook begonnen met het geven van eendaagse workshops. Compacter en toegankelijker. Om meer mensen te laten profiteren van de Lean principes. Waarom? Nog steeds zie ik enthousiaste mensen onnodig worstelen. Waarmee? Met het proberen om anderen te overtuigen van het nut van Lean. Veelal door te argumenteren. Soms met ijzersterke argumenten. En wat zag je dan toch gebeuren? De ander schoot in de ja-maar stand. De weerstand. Hoe ga je daar nou beter mee om?

Spreker - Philip van Londen

Resultaten boeien niet
Met die worsteling heb ik mijn beginperiode ook veel te maken gehad. En daarbij natuurlijk alle mogelijke fouten gemaakt. De belangrijkste misser? Proberen om iemand anders te laten zien met bewijzen, resultaten of cijfers dat Lean een goed idee is. Je hebt feiten of cijfers nodig. Maar dat is eerder een minimum voorwaarde.

Wat heb ik daar vooral van geleerd? Dat er nog nooit één iemand overtuigd is geraakt door alleen te strooien met argumenten of resultaten. Dat boeit niet echt. Maar hoe dan wel?

Op persoonlijk niveau kun je mensen betrekken door concrete verhalen. Zonder argumenten. En vooral door te luisteren naar hun idee over Lean.

In teamverband werk je samen met de early adopters van de Lean filosofie. Rust hen uit met dezelfde overtuigingskracht én feiten en cijfers. En je vergroot de slaagkans van je lean traject vele malen.

Een eerlijke kennismaking
Krijg door de workshop een eerlijk en aansprekend beeld. Welke mislukkingen zijn er geweest? Wat kun je bereiken met Lean? En wat vooral wat niet. Laat je inspireren, meenemen en activeren. Waarom zou je er überhaupt aan beginnen? En waarom niet? Wat zijn de kernprincipes? Waar moet je op letten? En hoe geef je het vorm? Hoe kun je dat doen op de allersimpelste manier? Een manier die voor iedereen binnen bereik ligt.

'How About Gaining Back A Few Hours Each Day?'


Als je er aan toe bent? Want wacht je liever even af? Of ben je iemand die vooroploopt? Allebei die types kom je tegen. Iedereen haalt uit de lezing datgene wat het beste bij hem past. Niet iedereen hoeft gelijk volle bak mee. En alleen dat al maakt dat mensen gaan ontspannen. Dat is vaak net wat mensen nodig hebben om ge´nteresseerd te raken.

Zo is het verhaal opgezet. Bel snel voor een afspraak.

 


Verbetering door Lean
Mogelijke thema's:


- Een vliegende start met Lean?
- Hoe kun je uren per dag tijd winnen?
- Hoe ga je om met weerstand?
- Wat betekent Lean LIJDERschap?
- Hoe werkt Lean in een kantooromgeving?


Neem gerust contact op
Philip van Londen


Ook voor meer informatie en beschikbaarheid


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -