Philip van Londen - Get Lean

Versoepel de Verandering (DAGSTARTS en meer ...)

Doe er alles aan om te slagen
Wat maakt dat je initiatief slaagt of faalt? Waar zitten de valkuilen? Wat zijn de angels? Welke hefboom kun je gebruiken? 

Zorg voor de juiste begeleiding bij de cultuurverandering. Dat is cruciaal. Na het lezen van deze pagina heb je een beter idee hoe je dat effectiever aan kunt pakken met een grotere slaagkans als gevolg.

Waarom Verandermanagement?
Mensen willen wel veranderen, maar mensen willen niet veranderd worden. Dat moet je dus ‘een beetje' regelen.

Iedereen krijgt op verschillende momenten te maken met verandering. Speel je op het juiste moment in op emoties die daarbij horen? Dan heb je al half gewonnen.

Ga met die mensen aan de slag die de verandering al zien zitten. Werk in kleine stapjes. En pas je communicatie steeds aan. Vernieuwers gaan vanzelf, maar de meerderheid wacht af. Waar wachten ze op? Ze willen zien dat het voor hen werkt. Of dat het werkt voor iemand die ze vertrouwen.

People don’t care how much you know until they know how much you care

De één heeft behoefte aan zichtbaar resultaat en de ander wil horen van een collega dat het werkt. Meestal komen eerst de resultaatgericht mensen en daarna de mensen die meer sociaal gedreven zijn. Ben je zelf vernieuwer? Dan is dit je strategie. Eerst de resultaatgerichte mensen helpen. Zij gaan je vervolgens helpen 'de rest' te overtuigen. Klinkt simpel, dat is het ook, maar pas op. Dit is hard werken en vraagt een lange adem.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- Welk niveau bereiken mensen hiermee?
Mensen worden getraind in specifieke vaardigheden die nodig zijn bij Lean verandertrajecten. Een aantal deelnemers bereikt daarbij het Lean greenbelt niveau. Het minimale niveau dat iedere deelnemer bereikt is yellow belt.

- Wat levert 'Versoepel de Verandering' op?
Door de aangeleerde vaardigheden zijn deelnemers in staat om zelf Lean verbeteringen door te gaan voeren. En misschien nog wel belangrijker deelnemers zijn in staat om anderen hier enthousiast voor te krijgen. Lees verder hoe dit aanjagers worden van toekomstige verbeteringen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Lean essentials
Twee methodes, drie verandervalkuilen, vijf principes en zeven verspillingen. Hiermee kun je heel Lean samenvatten. Het past gemakkelijk op één A4tje. De basis van Lean is ontzettend eenvoudig. Maar het ook echt doen, is dat ook zou eenvoudig? Hoe krijg je Lean goed weggezet in je organisatie? Lees hieronder hoe dat werkt.

Contra-intuïtief
Waarom lukt het veel organisaties niet om écht Lean te worden? De hoofdoorzaak is omdat de basisprincipes vaak contra-intuïtief zijn. Je moet dingen tegen je gevoel in doen. Netzoals leren fietsen. Dat is eigenlijk ook tegen je gevoel in. Denk maar eens terug. Wanneer ben je stabieler? Als je heel langzaam fietst? Of juist als je een beetje tempo hebt? En wat wil je het liefste als je dit voor het eerste doet? Juist, het liefst probeer je eerst langzaam en voorzichtig. Zodat je niet valt. Maar werkt dat ook?

Zijwieltjes eraf
Zo is het ook bij Lean. Je doet dingen in eerste instantie tegen je gevoel in. Daar moet je aan wennen. En dat kan best even duren. Pas als je het kunt, voelt het goed. Net zoals lekker doorfietsen. Eerst dat enge gevoel om te vallen negeren. Gewoon een beetje oefenen. Vallen en opstaan. Desnoods met zijwieltjes. Nou die zijwieltjes zijn dit trainingspakket. En die kunnen eraf als je deze serie doorlopen hebt. Lees nog even verder wie je daarvoor nodig hebt.

PS Is dit je wel eens opgevallen? Zijwieltjes noemen ze in het Engels 'training wheels'.HOE START JE EEN LEAN TRANSITIE?

Ideale beginners
In een organisatie heb je altijd mensen die voorop lopen. Die goede ideeën hebben. Die weten waar het om draait in de toekomst. Wie zijn dat in jouw organisatie? Dat kunnen leidinggevenden zijn. Maar dat is lang niet altijd het geval. 

Deze mensen die voorop lopen, je early adopters, worden helaas lang niet altijd gehoord, gezien of goed begrepen. Daardoor missen organisaties kansen. Krijg deze mensen goed in beeld. Geef ze de training om de juiste vaardigheden te ontwikkelen. Help deze Early Adopters om jouw organisatie verder te helpen.

Train je Early Adopters
Train de Early Adopters in jouw organisatie. Leer ze effectief om te gaan met Lean en cultuurverandering. Leer ze hoe je daar samen een doorbraak in forceert. Leer slimme en effectieve trucs hoe om te gaan met weerstand. Maak veranderdeskundigen van deze mensen.CREËER EEN DOORBRAAK IN JE LEAN TRANSITIE

Hoe werkt het trainingspakket?

“Leren hoeft niet saai te zijn"


Deze trainingen worden incompany gegeven. Op locatie bij jouw organisatie. Je krijgt 8 sessies. Na deze sessies is je organisatie in staat om Lean verder zelf vorm te geven. Mensen hebben hiervoor de kennis en een plan van aanpak. De sessies zijn leuk en onderhoudend. De serie is zo opgezet dat mensen steeds meer geïnspireerd raken. Na deze serie willen ze niets liever dan er verder mee aan de slag. Leren kan ook leuk zijn.

Zet jouw organisatie in de Lean modus met de volgende onderwerpen:


- Selecteer Early Adopters met eenvoudige tools
- Welke drie cruciale verandervalkuilen moet je kennen?
- Hoe verhoog je drastisch de slaagkans van een cultuurverandering?
- Slimme trucs om met weerstand om te gaan
- Hoe krijg je meer klantwaarde?
- Hoe overtuig je een ander van Lean?
- Wat zijn de essentiële principes van Lean?
- Welke valkuilen stappen managers in?
- Hoe zorg je voor een goed verbeterteam?
- Wanneer wordt het lastig? En hoe ga je daar mee om?
- Het geheim van de de Lean hefboom?
- Twee manieren om Lean te worden met je organisatie
- Hoe doorloop je een Lean verbeterpad?
- De Lean HATSEFLATS methode
- Hoe leidt je Lean tegenstanders om de tuin … ?
- Bonus : Introductietraining KRAAK de CODE


Inclusief trainingsvideo’s en lesmateriaal


Hoe ga je om met cultuurverandering en Lean? Wat zijn de valkuilen? Hoe draai je het om? Voorkom dat je de plank misslaat. Laat de valkuilen vanaf nu in je voordeel werken. Geef mensen de inspiratie, de tools en de middelen om succesvol te zijn.

Neem contact op en ik vertel je meer over dit pakket.
Ontdek ook hoe je een doorbraak creëert bij Lean.