VERSNEL de VERANDERING

Creëer in doorbraak in je Lean transitie
Lees hieronder meer over dit trainingspakket

Wat zijn de Lean essentials? 
Twee methodes, drie verandervalkuilen, vijf principes en zeven verspillingen. Hiermee kun je heel Lean samenvatten. Het past gemakkelijk op één A4tje. De basis van Lean is ontzettend eenvoudig. Maar het ook echt doen? Is dat ook zou eenvoudig? Dat heeft meer voeten in de aarde. Hoe krijg je dat dan goed weggezet in je organisatie? Lees hieronder hoe dat werkt.

Contra-intuïtief
Waarom lukt het veel organisaties niet om écht Lean te worden? De hoofdoorzaak is omdat de basisprincipes vaak contra-intuïtief zijn. Je moet dingen tegen je gevoel in doen. Netzoals leren fietsen. Dat is eigenlijk ook tegen je gevoel in. Denk maar eens terug. Wanneer ben je stabieler? Als je heel langzaam fietst? Of juist als je een beetje tempo hebt? En wat wil je het liefste als je dit voor het eerste doet? Juist, het liefst probeer je eerst langzaam en voorzichtig. Zodat je niet valt.

Zijwieltjes eraf
Zo is het ook bij Lean. Je doet dingen in eerste instantie tegen je gevoel in. Daar moet je aan wennen. En dat kan best even duren. Pas als je het kunt, voelt het goed. Net zoals lekker doorfietsen. Eerst dat enge gevoel om te vallen negeren. Gewoon een beetje oefenen. Vallen en opstaan. Desnoods met zijwieltjes. Nou die zijwieltjes zijn dit trainingspakket. En die kunnen eraf als je deze serie doorlopen hebt.

PS Is dit je wel eens opgevallen? Zijwieltjes noemen ze in het Engels 'training wheels'.HOE START JE EEN LEAN TRANSITIE?

Wie lopen er voorop?
In een organisatie heb je altijd mensen die voorop lopen. Die goede ideeën hebben. Die weten waar het om draait in de toekomst. Zogenaamde Early Adopters. Wie zijn dat in jouw organisatie? Dat kunnen leidinggevenden zijn. Maar dat is lang niet altijd het geval. 

Deze mensen die voorop lopen, je Early Adopters dus, worden helaas lang niet altijd gehoord, gezien of goed begrepen. Daardoor missen organisaties enorme kansen. Krijg deze Early Adopters in beeld. Geef ze de kans om zich hierin te verdiepen. Help ze jouw organisatie helpen.

Train je Early Adopters
Train de Early Adopters in jouw organisatie hoe ze omgaan met Lean en cultuurverandering. Hoe kun je daar samen een doorbraak in forceren? Leer hele slimme en effectieve trucs om goed om te gaan met weerstand in dit veranderproces. Maak veranderdeskundigen van deze Early Adopters.CREËER EEN DOORBRAAK IN JE LEAN TRANSITIE

Hoe werkt het trainingspakket?

“Leren hoeft niet saai te zijn"


Deze trainingen worden incompany gegeven. Op locatie bij jouw organisatie. Je krijgt 8 sessies. Na deze sessies is je organisatie in staat om Lean verder zelf vorm te geven. Mensen hebben hiervoor de kennis en een plan van aanpak. De sessies zijn leuk en onderhoudend. De serie is zo opgezet dat mensen steeds meer geïnspireerd raken. Na deze serie willen ze niets liever dan er verder mee aan de slag. Leren kan ook leuk zijn.

Zet jouw organisatie in de Lean modus met de volgende onderwerpen:


- Selecteer Early Adopters met drie eenvoudige tools
- Welke drie cruciale verandervalkuilen moet je kennen?
- Hoe verhoog je drastisch de slaagkans van een cultuurverandering?
- Slimme trucs om met weerstand om te gaan
- Hoe krijg je meer klantwaarde?
- Hoe overtuig je een ander van Lean?
- Wat zijn de essentiële principes van Lean?
- Welke valkuilen stappen managers in?
- Hoe zorg je voor een goed verbeterteam?
- Wanneer wordt het lastig? En hoe ga je daar mee om?
- Het geheim van de de Lean hefboom?
- Twee manieren om Lean te worden met je organisatie
- Hoe doorloop je een Lean verbeterpad?
- De Lean HATSEFLATS methode
- Hoe leidt je Lean tegenstanders om de tuin … ?
- Bonus : Introductietraining KRAAK de CODE


Inclusief trainingsvideo’s en lesmateriaal


Hoe ga je om met cultuurverandering en Lean? Wat zijn de valkuilen? Hoe draai je het om? Voorkom dat je de plank misslaat. Laat de valkuilen vanaf nu in je voordeel werken. Geef mensen de inspiratie, de tools en de middelen om succesvol te zijn.

Neem contact op en ik vertel je meer over dit pakket.
Ontdek ook hoe je een doorbraak creëert bij Lean.