Philip van Londen - Get Lean

Versnel de Organisatiemixer


Wat maakt deze aanpak waardevol?

Wat maakt dat zoveel initiatieven stranden? Of te lang duren? Wat is de belangrijkste oorzaak voor vertraging?

Leer de organisatiemixer goed begrijpen. Ontwikkel een strategie om meer projecten en andere zaken te laten slagen. Laat de operatie vloeiender verlopen. Krijg zo een organisatie die soepeler verloopt op alle niveaus.Voor wie werkt dit het beste?
Deze aanpak is geschikt voor management teams en directie/bestuur. Krijg inzicht en handvaten om effectiever leiding te geven in een Lean organisatie.

Je ontwikkelt een strategie, systeem en aanpak die leidt tot een soepelere operatie en die minder operationele bemoeienis vraagt van leidinggevenden. Maar er zit wel een addertje onder het gras. Het begint namelijk met extra bemoeienis met diezelfde operatie. Ben je er klaar voor?


Eerst begrijpen, dan ingrijpen
In 5 stappen werk je toe naar een makkelijker management systeem. Minder doen en meer bereiken.

Zoiets klinkt altijd te mooi om waar te zijn. Het gaat ook niet vanzelf. Het vergt een goede analyse van de huidige organisatie. En zuivering van de ruis die vaak op het beeld van de operatie zit.

Begin met begrijpen
Welke parameters zijn wel van belang en welke niet? Voorkom ingrijpen zonder te begrijpen. Hoe kan de organisatiemixer hier bij helpen? Hoe werkt de mixer?

Begin met begrip krijgen van de werking. Baseer dit op de fundamentele Lean principes. Pas hierbij de Lean aanpak toe. Vergelijkbaar met Kraak de Code. Maar nu toegepast op leidinggeven in de mixer.

VERSNEL DE ORGANISATIEMIXER


De aanpak
Mooi, maar hoe brengen we dit in praktijk? Hoe maken we van onze mixer een soepel lopend apparaat? Lees de uitwerking hieronder voor een korte samenvatting:


Doorloop de volgende 5 stappen
De eerste drie stappen zijn het taaist:
"Eerst begrijpen dan ingrijpen"

Stap 1, 2 en 3: vorm eerst een beeld van de huidige organisatiemixer. Bekijk goed hoe het nu werkt. Waar loopt het vast? Hoe zien de huidige verhoudingen er uit. Als je er iets in stopt. Hoe lang duurt het dan voor het er uit komt? En wat is dan de kwaliteit?

Bepaal daarna wanneer je overdosering krijgt. En met welke organisatie- en natuurwetten je rekening te houden hebt om de perfecte mix te krijgen. Ga door tot je het écht begrijpt.


De eerste drie stappen zijn:
STAP 1 - Begrijp jouw organisatiemixer
STAP 2 - Doorzie de organisatiemixer
STAP 3 - Krijg grip op de organisatiemixerHeb je deze drie stappen achter de rug? Dan heb je het belangrijkste voor elkaar. Je hebt ook het lastigste stuk achter de rug. Begrijp je...? Tijd om .... in te grijpen!

Ho, stop. Eerst gaan we testen: een beetje minder, nog een beetje minder en meestal nog een beetje minder. En je houdt ruimte over voor de belangrijkste ingrediënten in de perfecte mix. Zodat de mixer sneller en soepeler loopt. Althans voor nu dan ...De voorlaatste stap is:
STAP 4 - Versnel de organisatiemixerWaarom is de laatste stap essentieel? We weten nu hoe we grip krijgen op de mixer. Maar hoe hou je grip op de mixer? Vergeet dit nooit. In deze stap komt alles samen.


De laatste stap is:
STAP 5 - Geef effectief leiding in de organisatiemixer


Wie bepaalt de dosering en snelheid van de mixer. En hoe hou je de mixer in beweging als de temperatuur stijgt? In de laatste stap leg je de laatste hand aan de strategie die gedurende dit proces is ontstaan. Als het goed is heb je ook nieuwe afspraken met elkaar gemaakt. Er is een nieuw systeem ontstaan. En een nieuwe manier van leiding geven. Alles ingebed in een nieuwe strategie.

Download hier de beschrijving van
VERSNEL de ORGANISATIEMIXER

Doorloop deze 5 stappen
Krijg zo een soepel lopende operatie
Op alle denkbare niveaus in je organisatie

Neem contact op en ik vertel je meer over het verbeteren van de mixer in jouw organisatie.


Philip van Londen